Wielkość porcji: 12 - 14 sztuk
Czas przygotowania: 0,5 - 1 godzina
Muffinki czekoladowe

Bardzo proste i dobre muffinki czekoladowe. Lekkie i puszyste. Przygotowanie ich zajmie dosłownie chwilę, czas pieczenia również jest niedługi, więc w krótkim czasie możemy upiec sobie coś słodkiego. Przepis sylci z cincin.


Składniki:

  • 1 1/2 szklanki 10mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 100 g gorzkiej czekolady (najciemniejsza najlepsza)
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oleju

Przygotowanie

Czekoladę pokruszyć, dodać 1/4 szklanki mleka i rozpuścić. Do rozpuszczonej czekolady dodać olej, resztę mleka i jajka. Sypkie składniki wymieszać i dodać do reszty. Przełożyć do foremki i piec ok. 25 minut w 190°C.

muffinki czekoladowe 2

FacebookGoogle+PinterestPocketPrint

Oceń przepis