Wielkość porcji: 15 sztuk
Czas przygotowania: 30 minut
Muffiny z jeżynami

Gdy zobaczyłam na targu jeżyny oczywiście nie mogłam się im oprzeć i w skutek tego powstały te oto muffinki:) Szybko się robią i dobrze smakują. Z tej porcji wyszło mi 15 muffinek i wszystkie zjadłam ja, bo nikomu w domu nie smakowały. Nie znają się;) Przepis dziuuni.


Składniki suche:

  • 2,5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli

Składniki mokre:

  • 50 g masła rozpuszczonego
  • 2 jajka
  • 1 1/4 szklanki mleka
  • jeżyny mrożone (lub maliny)

Przygotowanie

Piekarnik nagrzać do 210°C.
Do suchych składników dodać mokre i wymieszać tylko do wstępnego
połączenia,dodać jeżyny i szybko zamieszać.Nakładać masę do foremki i piec
ok.25 minut.

FacebookGoogle+PinterestPocketPrint

Oceń przepis